Υλικά

  • 20 γαρίδες No 2
  • 500 γραμ. ταλιατέλες
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 2 καρότα (κομμένα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • λίγο άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αφού πλύνετε τις γαρίδες, τις βράζετε περίπου για 10 λεπτά, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, όπου έχετε προσθέσει το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και αλατοπίπερο.
  2. Στραγγίζετε και αφαιρείτε τα κεφάλια και το εντεράκι τους, κρατώντας τις ουρές τους ενώ κρατάτε και το ζουμί τους σε ένα μπολ.
  3. Στη συνέχεια ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε λίγο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, τα οποία έχετε ψιλοκόψει.
  4. Ύστερα τα σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε 1 φλιτζάνι από το ζωμό όπου βράσατε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει.
  5. Λίγο πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις καθαρισμένες γαρίδες, την κρέμα γάλακτος και λίγο άνηθο.
  6. Βράζετε τις ταλιατέλες, τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Τις σερβίρετε σε μερίδες και από πάνω μοιράζετε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους.
  7. Εάν θέλετε, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο.