Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Κέικ χωρίς ζάχαρη με λεμόνι

Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
12:46
08/09/2017
nm30214o
loading

Υλικά για 8 άτομα

  • 480 γρ. ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 γρ. στέβια
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 6 γρ. μπέκιν πάουντερ
  • Ζεστ από 1 λεμόνι

Για το γλάσο

  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 40 γρ. ζάχαρη μαύρη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε ύστερα τη μισή στέβια.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν και την υπόλοιπη στέβια.
  3. Στο μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά το ασπράδι ανακατεύοντας απαλά να μη πέσει ο όγκος.
  4. Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση (χωρίς να έχουμε βουτυρώσει πριν) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  5. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν είναι ψημένο στη μέση.
  6. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε το γλασάρουμε αφού έχουμε ανακατέψει το χυμό λεμονιού μαζί με τη μαύρη ζάχαρη.

botrini735x90

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει