Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Βακαλάος κατσαρόλας

Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
9:59
10/09/2017
32ebbbjj
loading

Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γρ. ξαρμυρισμένος βακαλάος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 750 γρ. πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 500 γρ. πατάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 750 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει.
  2. Αφού το βγάλουμε, σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ροδέλες πατάτας, αλατοπίπερο και τη δάφνη.
  3. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για άλλη μισή ώρα.
  4. Λιώνουμε το σοταρισμένο σκόρδο και το ανακατεύουμε με την πάπρικα. Τοποθετούμε όλο το μείγμα σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε.
  5. Τεμαχίζουμε το βακαλάο σε 2-3 μέτρια κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστών) και τα τοποθετούμε και αυτά στο τηγάνι.
  6. Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει ο βακαλάος.

botrini735x90

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει