Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Φακές με ντομάτα και μπούκοβο

Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
11:38
05/09/2017
lwe4vabv
loading

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ κιλό φακές
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο νερό
  • 150 γρ. λευκό κρασί
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κ..γ. μπούκοβο

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε για 5 λεπτά τις φακές. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
  2. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πατάτα.
  3. Ύστερα προσθέτουμε τις ντομάτες με τη ζάχαρη και μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα την κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε άλλο λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.
  5. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και μεταφέρουμε στο μπολ που έχουμε τη σάλτσα.
  6. Παίρνουμε πάλι την πρώτη κατσαρόλα και βράζουμε τις φακές προσθέτοντας λίγο αλάτι και το μπούκοβο.
  7. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε μέσα τα υλικά από το μπολ με τη σάλτσα, αφήνουμε να πάρει βράση για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

botrini735x90

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει