Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Λαχταριστές ρυζοκροκέτες

Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
12:46
30/08/2017
sdsod;hio
2
loading

Υλικά για 12 άτομα

  • 300 γρ. ρύζι carnaroli
  • 250 γρ. ντομάτα κον κασέ
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 250 γρ. τυρί μοτσαρέλα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 150 γρ. προσούτο κομμένο σε κομματάκια
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

    1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ½ λίτρο νερό και ρίχνουμε και το ρύζι.
    2. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 16-18 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
    3. Χτυπάμε τα 2 αυγά μαζί με την παρμεζάνα, τα ρίχνουμε για λίγο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και απλώνουμε ύστερα όλο το μείγμα σε μία πιατέλα να κρυώσει.
    4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε ύστερα τον κιμά και το προσούτο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας.
    5. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    6. Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια ρυζιού και τα γεμίζουμε με τη μοτσαρέλα και το μείγμα με τον κιμά. Περνάμε τις ρυζοκροκέτες από το αυγό χτυπημένο και ύστερα από τη φρυγανιά.
    7. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 5 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

botrini735x90

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Συμφωνώ

    με αυτά τα υλικά κάνω γιουβαρλάκια και μου μένουν τα τυριά και η μοτσαρέλα..... και το προσούτο..... προτιμώ τα κρακεράκια τυριού !!!!

  2. avatar κύριε Εκτορα

    ωραία φαίνεται αλλά πολλά υλικά και πολύ μπελαλίδικη,δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει