Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Χταπόδι με μέλι και κρόκο Κοζάνης

Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
11:38
29/08/2017
fsipo;ghpio
loading

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. πελτέ
  • 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά το χταπόδι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε με λίγο νερό σε μία κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης.
  • Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 περίπου λεπτά έως ότου κοκκινίσει.
  • Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ακόμη ώρα ώστε να μαλακώσει.
  • Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ και ύστερα την ψιλοκομμένη ντομάτα και το μέλι.
  • Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο το χταπόδι, ρίχνουμε μέσα σε αυτό τη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά ώσπου να μελώσει η σάλτσα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με μακαρόνια.

botrini735x90

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Σκορπιός

    Στη Σύρο πόσο να κάνει άραγε ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει