Υλικά

  • 250 ml μέλι θυμαρίσιο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
  • 100 γρ. βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. πορτοκάλι ξερό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 190 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κακάο
  • 2 κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση Σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε το μέλι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνει αρκετά παχύρρευστο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βερίκοκο, το πορτοκάλι, το κακάο, το αλεύρι, την κανέλα, τους ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε και το σιρόπι. Παίρνουμε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα από το μπολ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο ακουμπάμε σε μία σχάρα να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. botrini735x90