Υλικά

  • ½ κιλό πέννες
  • ½ κιλό ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ κ. γλυκού peperoncino σε σκόνη
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και παράλληλα σιγοβράζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο για 20 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Έπειτα προσθέτουμε το κρασί, τη σάλτσα ντομάτας, την καυτερή πιπεριά και τις ελιές. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό και σερβίρουμε. botrini735x90