Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 μεσαία μελιτζάνα τριμμένη
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φύλλα σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 πρέζα κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 150 ml μπύρα
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τα στύβουμε καλά να βγάλουν τα υγρά τους. Ύστερα τα μεταφέρουμε σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μαζί με τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν και ρίχνουμε και τη μπύρα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για 40 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια βαθιά κατσαρόλα αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε ποσότητες χυλού.  Τηγανίζουμε τις κροκέτες, τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά και σουρώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. botrini735x90