Υλικά

  • 350 γρ. βίδες
  • 2 αβοκάντο
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πεπεροντσίνο
  • Χυμό και ζεστ από 2 λεμόνια
  • 1 ματσάκι μέντα τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Τα περνάμε με κρύο νερό και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μέντα μαζί με το σκόρδο, το πεπεροντσίνο, τα ντοματίνια, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.  Παίρνουμε την ψίχα από το αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω το χυμό λεμονιού, την πλάθουμε με το πιρούνι και την ανακατεύουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε μέσα τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αβοκάντο, ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με το ζεστ από το λεμόνι. botrini735x90