Υλικά

  • 450 γραμμ. λαζάνια
  • 200 γραμμ. μορταδέλα, (να σας την κόψουν σε 1 φέτα)
  • 100 γραμμ. καπνιστό χοιρινό μπούτι (να σας το κόψουν σε 1 φέτα)
  • 90 γραμμ. βούτυρο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 γραμμ. μπιζέλια
  • 2 φλιτζ. αραιή μπεσαμέλ με έξτρα μοσχοκάρυδο
  • 4 κ.σ. τυρί grana pandano (ιταλικό τυρί που αρωματικά μοιάζει με παρμεζάνα)
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Κόψτε τη μορταδέλα και το καπνιστό σε κύβους και σοτάρετέ τα μαζί με τη δάφνη σε μια κατσαρόλα με 50 γραμμ. από το βούτυρο. Προσθέστε τον αρακά, 1/2 φλιτζ. νερό και μαγειρέψτε τα για 10΄. Βράστε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή ή, ανάλογα, χρησιμοποιήστε τα ξερά. Βουτυρώστε και απλώστε ελάχιστη μπεσαμέλ σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί. Βάλτε μια στρώση λαζάνια, απλώστε από επάνω το μείγμα των αλλαντικών και μια στρώση μπεσαμέλ. Επαναλάβετε τις στρώσεις, τελειώνοντας με μπεσαμέλ. Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί, ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και αρκετό μοσχοκάρυδο. Ψήστε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄- 20΄. Σερβίρετέ τα ζεστά. botrini735x90