Υλικά

  • 1 ½ κιλό χοιρινές μπριζόλες από το λαιμό
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml maple syrup
  • 5 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 150 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
  • 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
  • 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Κόβουμε τις μπριζόλες σε μικρά κομμάτια και τις τηγανίζουμε σε πυρίμαχο αντικολλητικό σκεύος για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά ώσπου να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε σε πιατέλα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και το τσίλι για 7-10 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά. Αδειάζουμε πάλι τις μπριζόλες στο σκεύος, τις πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Περιχύνουμε με το σιρόπι, το ξίδι από κρασί και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνουμε μέσα τα φασόλια, τα βράζουμε για 10-15 λεπτά, τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και τα μοιράζουμε σε κολοκύθες που έχουμε αδειάσει από τη σάρκα τους. Σερβίρουμε με ρύζι, ανακατεμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό. botrini735x90