Υλικά

  • 600 γρ. χταποδάκι καθαρισμένο
  • 250 γρ. ρεβίθια προβρασμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το χταπόδι και αφήνουμε να τσιγαριστεί. Μόλις έχει πιει το νερό που έχει βγάλει σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα ρεβίθια. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, ρίχνουμε μέσα και το δεντρολίβανο και σκεπάζουμε. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσουν για μισή ώρα. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε. botrini735x90