Υλικά

  • 150 γρ. ρυζάλευρο
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 400 γρ. γάλα πλήρες
  • 2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ gluten free
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το ρυζάλευρο μαζί με το κορν φλάουρ και το μπέκιν πάουντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με το γάλα και το βούτυρο που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Δεν χτυπάμε παρά μόνο ανακατεύουμε για να μην πάρει αέρα το μείγμα μας. Ανακατεύουμε στη συνέχεια τα δύο μείγματα μαζί μέχρι να γίνει μία ωραία κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Σε ένα μπολ χτυπάμε το mascarpone με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπημένη και κάνουμε τα pancakes.  Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα ψήνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα (γίνονται περίπου 12 pancakes). Απλώνουμε το μείγμα με την κρέμα στα pancakes και κάνουμε πύργο με το ένα πάνω στο άλλο (περίπου 3 στρώσεις). Γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους και λίγο maple syrop. botrini735x90