Υλικά

  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 200 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • Ζεστ από 1 πορτοκάλι
  • Την ψίχα από 1 πορτοκάλι κομμένη σε τετραγωνάκια
  • 1 κ.γ. φρουκτόζη
  • 2 αχλάδια ώριμα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 20 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση Για τη ζύμη Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα μαζί με τη φρουκτόζη και το ζεστ από το πορτοκάλι, το αυγό και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να ξεκουραστεί. Παίρνουμε τα 2 αχλάδια, τα κόβουμε τετραγωνάκια και τα σοτάρουμε ελάχιστα σε ένα τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν. Τα περνάμε ύστερα στο μίξερ να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε μέσα την ψίχα από τα πορτοκάλια και την κανέλα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 22 εκ. διάμετρο ρίχνουμε μέσα με μία κουτάλα λίγο από τη ζύμη και ψήνουμε την κρέπα γυρνώντας τη και από τις 2 πλευρές. Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε, απλώνουμε επάνω τη γέμιση, τυλίγουμε να γίνει σαν τρίγωνο και γαρνίρουμε με την τριμμένη κουβερτούρα. botrini735x90