Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου  113 γραμμάρια
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη  300 γραμμάρια
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 160 γραμμάρια
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 2 κούπες σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 20 γεμιστά μπισκότα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, δεύτερη σκάλα φούρνου. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί τετράγωνο διαστάσεων 22εκ.
  2. Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε  το βούτυρο  και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα αυγά, ένα κάθε φορά.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτετε το κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Προσθέστε τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Ανακατεύετε με 1/2 κούπα από σταγόνες σοκολάτας.
  5. Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και βάζετε από πάνω τα γεμιστά μπισκότα βυθίζοντας τα λίγο μέσα στο μείγμα. Ψήνετε για 25-30 λεπτά.
  6. Όταν ψηθούν οι μπάρες μπράουνις, βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι από σταγόνες σοκολάτας. Βάζετε πίσω στο φούρνο για περίπου 2-3 λεπτά.
  7. Συγχρόνως σε μπέν μαρί λιώνετε την υπόλοιπη 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας και όταν λιώσει ανακατεύετε με το φύστικοβούτυρο.
  8. Βγάζετε τις μπάρες από τον φούρνο και καλύπτετε τις μπάρες με το μείγμα του φυστικοβούτυρου. Αφήνετε για 10 λεπτά το μείγμα να κρυώσει και σερβίρετε.