Υλικά

  • 1 κιλό μανταρίνια
  • 1 λεμόνι
  • 3 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 5 κούπες νερό

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το λεμόνι και τα μανταρίνια αρχικά στα τέσσερα και στη συνέχεια σε φέτες μισού εκατοστού. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτετε το νερό και σκεπάζετε καλά με πλαστική μεμβράνη αφήνοντας το μείγμα έξω για μια μέρα. Την επομένη, αδειάζετε το μείγμα σε κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου.
  3. Προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε να λιώσει και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλη 1 ώρα και 20 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και γεμίζετε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.