Υλικά

  • 2 κούπες καφέ ρύζι μπασμάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε κύβους
  • 1 κούπα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
  • 150 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε ελαφρά τα μανιτάρια, το σπανάκι και τις πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4 λεπτά.
  3. Προσθέτετε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα ανακατεύοντας στην αρχή στο κέντρο του τηγανιού και σιγά – σιγά μεγαλώνοντας τους κύκλους.
  4. Προσθέτετε το κάρυ και αλατοπιπερώνετε.
  5. Τέλος πασπαλίζετε με παρμεζάνα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.