Υλικά

  • 400 γραμμάρια φετουτσίνι
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
  • 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα φετουτσίνι για περίπου 7 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε.
  2. Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύνετε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόβετε τον άνηθο και την πιπεριά.
  3. Βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνετε το σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.
  4. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  5. Αφήνετε για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.