Υλικά

  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 χοντροκομμένο σέλερι
  • 1 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 600 γραμμάρια αρακάς
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και ανακατεύετε συνεχώς.
  2. Μετά από 10 λεπτά προσθέτετε το ζωμό και όταν βράσει το μείγμα, προσθέτετε τον αρακά.
  3. Αφήνετε να βράσουν για 15 – 20 λεπτά ακόμη. Με μπλέντερ ανακατεύετε την σούπα και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  4.  Σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος πάνω σε κάθε πιάτο και με μια φέτα ζεστό ψωμί.