Υλικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
  • 50 γραμμάρια κακάο
  • 250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι εσπρέσο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 125 ml σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί
  • λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε το ταψί
  • ½ φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε ένα μπολ το κακάο με μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια, το λάδι και τον εσπρέσο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα αυγά και τους κρόκους.
  3. Συμπληρώνετε στα υλικά τη μαύρη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύετε ξανά. Αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκατοστών.
  4. Αδειάζετε το μείγμα που φτιάξατε μέσα στο ταψί και προθερμαίνετε το φούρνο. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  5. Όταν βγάλετε το ταψί από το φούρνο, θα αφήσετε τα μπράουνις να κρυώσουν για λίγη ώρα και μετά θα τα σερβίρετε.