Υλικά

  • 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 6-7 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε το αλάτι.
  2. Κόβετε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύετε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μπαλάκια.
  3. Προσέχετε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια σας να είναι κρύα και στεγνά.
  4. Μετά προσθέτετε το νερό σταδιακά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορείτε να την ανοίξετε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ’ ότι χρειάζεται.
  5. Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.