Υλικά

  • 500 γραμμάρια παπαρδέλες
  • 200 γραμμάρια τυρί του τοστ κομμένο σε κομματάκια
  • 250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κομματάκια
  • 250 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κομμάτια
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις παπαρδέλες για περίπου 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και στη συνέχεια τις στραγγίζετε καλά.
  2. Τις βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος, ραντίζετε με ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Ρίχνετε την κεφαλογραβιέρα, το έμμενταλ, το μπέικον και τα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά με πιρούνι.
  3. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ψήνετε στους 200 βαθμούς στην αντίσταση για 30 λεπτά έως ότου λιώσουν τα τυριά και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.