Υλικά

  • 1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας
  • 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1/5-1 χυμό λεμονιού
  • λίγο αλάτι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 5 πατάτες
  • 1/2 κούπα αρακά

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα λαχανικά  και τα κόβετε.
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε νερό, τον κύβο και τα λαχανικά και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο.
  3. Σουρώνετε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, κόβετε τις πατάτες, προσθέτετε το καλαμπόκι και βάζετε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο.
  4. Φτιάχνετε τη σος χτυπώντας σε μιξεράκι (του καφέ) το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το λεμόνι και λίγο αλάτι.
  5. Βγάζετε από το ψυγείο το μπολ με τα υλικά, τα περιχύνετε με τη σος, ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε τη σαλάτα στη σαλατιέρα σερβιρίσματος.
  6. Διατηρείτε τη σαλάτα κρύα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε.