Υλικά

  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 μικρό χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 χούφτα τυρί τριμμένο κασέρι
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια

Εκτέλεση

  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν και την επομένη τα στραγγίζετε.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια.
  3. Ρίχνετε τα ρεβίθια, τα ντοματάκια, το λουκάνικο, τον πελτέ, τον άνηθο και αλατοπίπερο και νερό μέχρι να καλυφθούν τα ρεβίθια καλά.
  4. Βράζετε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους για 60 λεπτά.
  5. Στο τέλος πασπαλίζετε αν θέλετε με κασέρι και σερβίρετε με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.