Υλικά

  • 500 γραμμάρια λαζάνια ολικής άλεσης άβραστα
  • 840 γραμμάρια κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 450 γραμμάρια τυρί τόφου τριμμένο
  • 2 φλυτζάνια ή 420 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα αχνίζετε χωρίς λάδι και χωρίς νερό το σπανάκι.
  2. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι, βάζετε μία στρώση από τη σάλτσα και στρώνετε λαζάνια.
  3. Κατόπιν απλώνετε λίγο από το σπανάκι, τριμμένο τόφου και λίγη από τη σάλτσα ντομάτας.
  4. Στη συνέχεια βάζετε δεύτερη στρώση λαζάνια, λίγο από το σπανάκι, τριμμένο τόφου και πάλι λίγη από τη σάλτσα ντομάτας.
  5. Επαναλαμβάνετε με την ίδια σειρά υλικών και τέλος ραντίζετε με λίγη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί τόφου.
  6. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.