Υλικά

  • περίπου 2 φλιτζάνια ή 30 μικρά λαχανάκια Βρυξελλών
  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένα cranberries
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπα καρύδια χοντροκομμένα για γαρνιτούρα
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
  2. Πλένετε, καθαρίζετε και στραγγίζετε τα λαχανάκια Βρυξελλών. Τα κόβετε όλα στη μέση και αφαιρείτε τους μίσχους.
  3. Τοποθετείτε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα cranberries σε ένα ταψί, ραντίζετε με ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι.
  4. Στη συνέχεια πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
  5. Τα βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 10-20 λεπτά. Ελέγχετε με ένα πιρούνι για να δείτε αν μαλάκωσαν.
  6. Θα πρέπει να είναι απαλά αλλά όχι πολύ μαλακά ώστε να λιώνουν.
  7. Σερβίρετε πασπαλίζοντας αν θέλετε με χοντροκομμένο καρύδι.