Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιές του γλυκού βανίλια
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη
  • 1 συσκευασία λάδι σε σπρέι
  • Μέλι
  • 400 γραμμάρια μύρτιλλα καλά πλυμένα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Προθερμαίνετε τη βαφλιέρα και σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύετε.
  3. Αναμειγνύετε τα δύο μείγματα που φτιάξατε και χτυπάτε καλά.
  4. Λαδώνετε τη βαφλιέρα με το λάδι σε σπρέι για να μην κολλήσει το μείγμα.
  5. Βάζετε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μίγματος στη βαφλιέρα και ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.
  6. Σερβίρετε τις βάφλες με μέλι και μύρτιλλα.