Υλικά

  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 3 ματσάκια μαϊντανό
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τις σουπιές και τις κόβετε σε κομμάτια. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και στύβετε το λεμόνι.
  2. Στη συνέχεια, τοποθετείτε το μαϊντανό και τις σουπιές στην κατσαρόλα, χωρίς νερό ή λάδι, επειδή οι σουπιές θα βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Μόλις ζεσταθούν λιγάκι, ρίχνετε το λάδι, ανακατεύετε και σκεπάζετε το φαγητό για λίγο.
  4. Δύο με τρία λεπτά μετά προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε τις σουπιές να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά.
  5. Ρίχνετε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και σε 10 λεπτά και ανακατεύετε.
  6. Το αλάτι το βάζετε στο τέλος του μαγειρέματος για να μην σφίξει το φαγητό. Επίσης, βάζετε πιπέρι και σβήνετε το φαγητό με το λεμόνι.
  7. Ανακατεύετε για να πάει παντού και σερβίρετε με φρέσκο ψωμί.