Υλικά

  • Ένα κιλό κολοκύθα
  • Δύο καρότα
  • Ένα πράσο
  • Μία πατάτα
  • Ένα λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα και χυμός από ένα πορτοκάλι
  • Λευκό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Κάρδαμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε σε κύβους τα λαχανικά και τα τσιγαρίζετε στο λάδι.
  2.  Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι  και κάρδαμο καθώς και το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού. Ανακατεύετε και προσθέτετε τον ζωμό.
  3. Σκεπάζετε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά.
  4. Πολτοποιείτε τη σούπα και τη βάζετε να πάρει μια βράση.
  5. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και μόλις ξαναπάρει βράση, προσθέτετε το βούτυρο.