Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10 μέτριες ντομάτες ώριμες σφιχτές
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γαλέτα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τις ντομάτες. Τις σκουπίζετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Στη συνέχεια τις κόβετε στη μέση.
  2. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε για λίγο στην άκρη.
  3. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό.
  4. Βάζετε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα αναμειγνύετε.
  5. Προσθέτετε αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε ξανά.
  6. Με ένα κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μείγμα επάνω στις κομμένες ντομάτες. Περιχύνετε τις ντομάτες με ελαιόλαδο.
  7. Τις αφήνετε 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί το ελαιόλαδο. Τις πασπαλίζετε με τη γαλέτα.
  8. Βάζετε τις ντομάτες στο φούρνο να ψηθούν στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να σχηματίσουν από πάνω μια τραγανή κρούστα.