Υλικά

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 4 πράσα χονδρά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • Περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 ½ φλιτζάνι τυριά χαμηλών λιπαρών τριμμένα (κατά προτίμηση ρεγγάτο και γκούντα)
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους περίπου 2 εκατοστών, τις βάζετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  3. Σε ένα τηγάνι προσθέτετε περίπου 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το πράσο σε ροδέλες.
  4. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι.
  5. Ανακατεύετε για άλλα 4-5 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.
  6. Μόλις κρυώσει λιγάκι προσθέτετε το γάλα, τον άνηθο, τα αυγά χτυπημένα, τις ψητές πατάτες και τα τυριά.
  7. Ανακατεύετε και αδειάζετε το μίγμα σε ένα πυρέξ. Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.