Υλικά

  • ½ κιλό γαρίδες
  • 2/3 φλιτζάνι λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κρέμα γάλακτος των 250 ml με 15% λιπαρά
  • 1 κούπα μανιτάρια καθαρισμένα
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι.
  2. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, τις γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.
  3. Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και το κρασί.
  4. Βράζετε σε σιγανή φωτιά την σάλτσα, ώσπου να πήξει.
  5. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα μακαρόνια να βράζουν για άλλα 8 λεπτά. Σερβίρετε με τις γαρίδες και την κρέμα γάλακτος σε βαθύ πιάτο.