Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ρύζι σπυρωτό ωμό
  • 450 γραμμάρια κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζετε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι.
  2. Στη συνέχεια αφαιρείτε το κοτόπουλο και ρίχνετε στο τηγάνι το ρύζι.
  3. Το σοτάρετε και αυτό για 2 λεπτά.
  4. Αμέσως μετά προσθέτετε 3 κούπες νερό και αφήνετε το ρύζι να βράσει.
  5. Στη διάρκεια του χρόνου που θα χρειαστεί το ρύζι για να βράσει κόβετε τις ντομάτες σε κύβους και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
  6. Όταν το ρύζι έχει πιει το νερό του ρίχνετε μέσα ξανά το κοτόπουλο και κατόπιν τα αυγά ανακατεύοντάς τα καλά για να διαλυθεί μέσα στα άλλα υλικά.
  7. Προσθέτετε την ντομάτα, τα φρέσκια κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και στο τέλος τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε και αυτά με το ρύζι και το κρέας.