Υλικά

  • 1 κιλό γίδα κομμένη σε κομμάτια
  • 4 καρότα
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κουταλιά της σούπας διάφορα μπαχαρικά (γαρύφαλλα, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι)
  • 4 πατάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζητάτε από το κρεοπώλη να σας κόψει τη γίδα σε κομμάτια.
  2. Πλένετε το κρέας με άφθονο νερό.
  3. Γεμίζετε μια κατσαρόλα μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση και το βάζετε να βράσει.
  4. Το προσέχετε και μόλις πάρει βράση και αρχίσει να κοχλάζει αφαιρείτε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
  5. Αλατίζετε το κρέας. Ενώ βράζει συνεχίζετε να το ξαφρίζετε όποτε χρειάζεται.
  6. Ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας αποτελούμενη από γαρύφαλλα, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και το μισό δυόσμο.
  7. Αφήνετε το κρέας να βράσει μαζί με τα μπαχαρικά για 2-2 ½ ώρες.
  8. Στο χρόνο αυτό, αφού διαπιστώσετε ότι έχει μαλακώσει το βγάζετε από την κατσαρόλα και το μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
  9. Σουρώνετε το ζωμό του κρέατος και το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα ώστε να συνεχίσει να βράζει.
  10. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε μέσα τα καρότα και τις πατάτες κομμένες.
  11. Προσθέτετε τα άλλα δύο κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα.
  12. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη γίδα να βράσει για άλλα 30 με 45 λεπτά.
  13. Τότε ρίχνετε στην κατσαρόλα τον υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο και αφήνετε το κρέας να βράσει γύρω στα 20 λεπτά.
  14. Όταν σερβίρετε τη σούπα σε πιάτα μπορείτε να την πασπαλίσετε με λίγο χυμό λεμόνι.
  15. Σερβίρετε αν θέλετε με τραγανό ψωμί, παρμεζάνα και δεντρολίβανο.