Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3 μήλα κομμένα σε ροδέλες
  • 5 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα μήλα, κομμένα στη μέση και αφαιρείτε τον πυρήνα τους.
  2. Στη συνέχεια κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες, λίγο μικρότερη από μισό εκατοστό με τη βοήθεια ενός τρίφτη.
  3. Σε μια κατσαρόλα, βάζετε 4 φλιτζάνια νερό, ζάχαρη και χυμό λεμονιού να βράσουν και τοποθετείτε τις φέτες μήλου.
  4. Βράζουμε για 4 λεπτά με 3 κούπες νερό και 1 κούπα ζάχαρη ή μέχρι να μαλακώσουν οι φέτες και μπορούμε να τις λυγίσουμε εύκολα.
  5. Στη συνέχεια βγάζετε τις φέτες μήλου από το νερό και τις σουρώνετε.
  6. Μετά τις αραδιάζετε πάνω σε μια στεγνή πετσέτα και τις σκουπίζετε απαλά με μια χαρτοπετσέτα μέχρι να βγάλουν το περιττό υγρό.
  7. Προετοιμάζετε την επιφάνεια εργασίας πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι ή απλά χρησιμοποιήστε ένα στρώμα σιλικόνης και τοποθετήστε το φύλλο σφολιάτας.
  8. Με έναν κόπτη ζύμης (ροδέλα για πίτσα), κόψτε μακριές λωρίδες, περίπου ένα εκατοστό κάθε λωρίδα.
  9. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και απλώστε το ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο και πιέστε ελαφρά τη ζύμη για να κάτσει η κανέλα.
  10. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  11. Στη συνέχεια τοποθετείτε τις φέτες μήλου τη μια διπλά στην άλλη. Έπειτα ρολάρετε το φύλλο μέχρι να βγει το σχήμα που θέλετε.
  12. Τις τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.