Υλικά

  • 1 ½ κιλό αρνί ψαχνό
  • 200 γραμμάρια κασέρι κομμένο σε κύβους
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 300 γραμμάρια πιπεριές κέρατα
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά κόβετε το κρέας και το αλατίζετε. Στη συνέχεια απλώνετε σε μια επιφάνεια λίγο αλεύρι και το αλευρώνετε.
  2. Αφού ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του αλευρωμένου κρέατος και τα τσιγαρίζετε.
  3. Πλένετε τις μελιτζάνες και τις καθαρίζετε.
  4. Στη συνέχεια τις κόβετε κατά μήκος σε χοντρές φέτες και τις αλατίζετε.
  5. Τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις τοποθετείτε σε μια σχάρα για να τις ψήσετε στο φούρνο.
  6. Τις ψήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια.
  8. Πλένετε και καθαρίζετε τις ντομάτες.
  9. Στη συνέχεια τις τρίβετε από το χοντρό μέρος του τρίφτη.
  10. Τοποθετείτε τα κομμάτια του αρνιού σε μια γάστρα και ρίχνετε από πάνω τις τριμμένες ντομάτες, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
  11. Κόβετε το κασέρι σε κύβους και το βάζετε στη γάστρα.
  12. Σκεπάζετε τη γάστρα και βάζετε το αρνί στο φούρνο, να ψηθεί στους 180 βαθμούς.
  13. Θα χρειαστεί τουλάχιστον μια ώρα ίσως και περισσότερο ανάλογα με το πάχος και τη σκληρότητα του κρέατος.