Υλικά

  • 2 μπανάνες
  • 250 γραμμάρια γάλα
  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 25 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • βούτυρο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ξύλο κοπής κόβετε τις μπανάνες σε κομματάκια, τις βάζετε στο μούλτι και τις χτυπάτε μέχρι να γίνουν πουρές.
  2. Στη συνέχεια ανακατεύετε το γάλα, τα αβγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη μέχρι να γίνει χυλός, προσθέτετε και την σοκολάτα και τέλος ρίχνετε τις μπανάνες.
  3. Έπειτα παίρνετε ένα τηγάνι, ρίχνετε το βούτυρο ίσα να καλύψει τον πάτο και με ένα κουτάλι κάνετε ένα σχήμα που έχει το κουτάλι σαν στρογγυλό δηλαδή και τηγανίζετε τον χυλό κουταλιά – κουταλιά.
  4. Αφού επαναλάβετε τη διαδικασία σε όλο το χυλό, τοποθετείτε το γλυκό σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε προαιρετικά με λιωμένη σοκολάτα.