Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • ½  κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
  • 1 ποτηράκι χυμό ντομάτας
  • 3 φύλλα δάφνης, ξύλο κανέλας
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ από βραδύς βάζετε τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτετε το κρασί, τα φύλλα δάφνης το μπαχάρι, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για να μαριναριστεί.
  2. Την άλλη μέρα στραγγίζετε το κρέας και το σοτάρετε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σβήνετε με τη μαρινάτα που έχετε κρατήσει και προσθέτετε την ντομάτα.
  3. Ρίχνετε ζεστό νερό και το αφήνετε να βράσει για μία ώρα.
  4. Στη συνέχεια και αφού μαλακώσει το κρέας, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ζεματισμένα και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Στο τέλος αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρετε ζεστό.