Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνετε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζετε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη.
  2. Στη μέση ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα.
  3. Στη συνέχεια τα ανακατεύετε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός.
  4.  Αφήνετε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε λίγες σταγόνες από λάδι.
  5. Με μια κούπα βάζετε το μείγμα στο τηγάνι και αφήνετε να ψηθεί  για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας.
  6. Τότε γυρνάτε από την ανάποδη και αφήνετε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία.
  7. Σερβίρετε προαιρετικά με ένα κομμάτι βούτυρο στη κορυφή και μέλι.