Υλικά

  • 120 γραμμάρια κακάο
  • 4 κρόκους αυγών
  • 3 πορτοκάλια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
  • 140 γραμμάρια ζάχαρη
  • 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Αρχικά ρίχνετε μέσα σε μια κατσαρόλα, την κρέμα γάλακτος, το αλεσμένο κακάο και ξύσμα από 3 πορτοκάλια.
  2. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύετε ελαφρά με μια κουτάλα και αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 100 βαθμούς.
  3. Όταν έρθει σε αυτή τη θερμοκρασία, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Σε ένα μπολ, ρίχνετε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε.
  5. Περνάτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από σουρωτήρι και το προσθέτετε στο μπολ.
  6. Το χτυπάτε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Αδειάζετε το μείγμα που ετοιμάσατε σε 6 μικρές φόρμες ή μπολ και τις τοποθετείτε σε ταψί το οποίο γεμίζετε με νερό ίσα που να καλύπτει το 1/3 από τη βάση των μπολ.
  8. Προθερμαίνετε το φούρνο.
  9. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 60 λεπτά.
  10. Όταν οι κρέμες ψηθούν και τις βγάλετε από το φούρνο, ρίχνετε σε κάθε φόρμα λίγη ζάχαρη και τη καίτε με φλόγα, ενώ συγχρόνως τις γυρίζετε.