Υλικά

  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε το βούτυρο με το λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτετε στο σοτάρισμα και τις πατάτες, τις οποίες προσέχετε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
  2. Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τις πατάτες να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
  3. Λίγο αργότερα προσθέτετε το πιπέρι, την γραβιέρα και το μαϊντανό και αφήνετε για λίγο ακόμα ώσπου να λιώσουν τα τυριά.