Υλικά

  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 αυγά χωριστά κρόκους με ασπράδια
  • 1/4 φλιτζάνι κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • Λαδόκολλα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά βάλτε σε μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λιώστε την κουβερτούρα.
  2. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  3. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα.
  4. Στη συνέχεια ρίξτε στη σοκολάτα 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και το μείγμα από τους κρόκους. Ανακατέψτε καλά και μετά ενώστε το μείγμα με τη μαρέγκα με κυκλικές κινήσεις.
  5. Πασπαλίστε με το κακάο πάνω ένα φύλλο λαδόκολλα.
  6. Βάλτε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίξτε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί.
  7. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
  8. Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι, αφαιρέστε το από το φούρνο και γυρίστε το ανάποδα.
  9. Ακουμπήστε τον κορμό πάνω στη λαδόκολλα με το κακάο.
  10. Αφαιρέστε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
  11. Τυλίξτε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνετε λίγο στην άκρη για να κρυώσει.