Υλικά

  • 1 ποτήρι του νερού ξανθές σταφίδες
  • 3-3 ½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, που το ανακατεύετε με το αλεύρι
  • 2 ποτήρια του νερού χυμό μανταρινιού
  • 1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το χυμό μανταρινιού, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε τη σόδα ανακατεύοντας και μετά ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν.
  3. Στη συνέχεια βάζετε τις σταφίδες και ρίχνετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  4. Κατόπιν ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-60 λεπτά.