Υλικά

  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5 τριμμένες φρέσκιες ντομάτες
  • Χοντρό αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 5 μελιτζάνες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • σπόρους από 2 ρόδια

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένετε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Στη συνέχεια τις κόβετε στη μέση.
  3. Αλείφετε ένα σκεύος με ελαιόλαδο και το πασπαλίζετε με αλάτι.
  4. Στο σκεύος αυτό βάζετε τις μελιτζάνες, ανάβετε το φούρνο και μαγειρεύετε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Για να φτιάξετε τη σάλτσα ρίχνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτοντας το σκόρδο και τις τριμμένες ντομάτες, αφήνετε να βράσουν.
  6. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Όταν θα τις σερβίρετε, βάζετε σε ένα σκεύος από μια μελιτζάνα, από πάνω το γιαούρτι και στη συνέχεια πασπαλίζετε μια στρώση μαϊντανό και τέλος μια στρώση από τη σάλτσα.
  8. Τέλος πασπαλίζετε με σπόρους ροδιού και σερβίρετε.