Υλικά

  • 200 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 400 γραμμάρια καρυδόψιχα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε την σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τα λιώνετε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας στο 1 λεπτό.
  2. Σε ένα μίξερ ανακατεύετε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε.
  4. Ανακατεύετε στη συνέχεια μέσα στο μείγμα αυγού, τη βανίλια και το αλεύρι μαζί με την καρυδόψιχα.
  5. Ρίχνετε σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί τετράγωνο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  6. Αφήνετε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.