Υλικά

  • 600 γραμμάρια κιμά
  • 2 αυγά
  • 1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • ½ φραντζόλα ψωμί ( 2-3 ημερών)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 ποτήρι του λικέρ ούζο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μουλιάζετε το ψωμί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό.
  2. Αφαιρείτε με τα χέρια ή με ένα μαχαίρι την κόρα. Όταν το ψωμί τραβήξει αρκετό νερό, το στύβετε και χύνετε το νερό.
  3. Στο ίδιο μπολ, βάζετε τον κιμά και τον ζυμώνετε καλά  με την ψίχα του ψωμιού.
  4. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε να ζυμώνετε.
  5. Ρίχνετε τα αυγά, τη ρίγανη, το κύμινο, το ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά.
  6. Βάζετε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε για μια ώρα.
  7. Όταν το βγάλετε πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό χαρτί με ταψί.
  8. Ψήνετε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα στο μισό χρόνο του ψησίματος.