Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια πέννες
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένο των 185 γραμμαρίων
  • 500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας εμπορίου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 500ml γάλα
  • 550 γραμμάρια τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τις πέννες για 7 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια στραγγίζετε τις πέννες και τις βάζετε σε ένα πυρέξ μαζί με τον τόνο, τη σάλτσα ντομάτας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, βασιλικό και μια πρέζα μαύρο πιπέρι.
  3. Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σταδιακά προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα χωρίς σβόλους.
  5. Σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
  6. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι το τυρί να λιώσει.
  7. Περιχύνετε την σάλτσα τυριού πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
  8. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.