Υλικά

  • ½ κιλό γαρίδες
  • 2/3 φλιτζάνι λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουτί (500 γραμμάρια) ντομάτες
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι.
  2. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, τις γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.
  3. Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ντομάτες, λίγο αλάτι και το κρασί. Βράζετε σε σιγανή φωτιά τη σάλτσα ντομάτα, ώσπου να πήξει.
  4. Σερβίρετε με τις γαρίδες  και τη σάλτσα ντομάτα σε βαθύ πιάτο.
  5. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα μακαρόνια να βράζουν για άλλα 8 λεπτά. Σερβίρετε με τις γαρίδες.