Υλικά

  • 700 γραμμάρια αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 50 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα και ψημένα
  • 35 γραμμάρια φρυγανιά
  • 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
  • 1 κουταλιά της σούπας καλής ποιότητας μέλι
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη φρυγανιά, την καφέ ζάχαρη, την κανέλα, το πιπέρι, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ και το κάρδαμο.
  3. Στραγγίζετε τα αχλάδια. Προσθέτετε το μέλι, τη βανίλια, τα φουντούκια και τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά.
  4. Ανοίγετε τη ζύμη σφολιάτας σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ρίχνετε μια λωρίδα της γέμισης κατά μήκος του κέντρου της ζύμης.
  5. Απλώνετε στα άκρα το χτυπημένο αυγό. Τυλίγετε τη ζύμη και απλώνετε πάλι με χτυπημένο αυγό.
  6. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25-35 λεπτά.
  7. Τέλος πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.